Přeočkování proti tetanu

Je mi 32let ... Měl jsem dostat na přeočkování 3 vakciny proti tetanu... první,druhou za 6 týdnů avšak třetí po půl roce jsem promeškal o 3 měsíce :( je možné ji ešte dodatečně dostat nebo musím dostat 3 vakciny znovu podle intervalu? předem děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Očkování proti tetanu lze odložit a není třeba znovu absolvovat 3 přeočkování. Pro zjištění hladiny protilátek proti tetanu (zda je dostatečná), je možné absolvovat krevní vyšetření.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: