Přetrvávající balanititda

Pane doktore, Už cca 1 měsíc mám zarudlou zadní část glans penis (byly tam i malé červené tečky, které však po aplikací mastí Imacort - 1 týden a Canesten 3 týdny) zmizely. Nyní mám difuzní začervenání, které pořád přetrvává v zadní části glans penis, včetně lehce začervenanou ústi močové trubice...Glykemie v pořádku, bez nálezu DNA z moče chlamidií, gonorea nebo ureaplazem. Prosím o radu zda pokračovat s Canestenem, nebo nasadit jiný krém? Dermatolog diagnostikoval kvasinkovou balanitídu. (i na povrchu penisu - předkožce, jsou vidět bílé kvasinkové povlaky, které mizí jakmile nasadím Canesten, ovšem poté se objeví znovu. 2x jsem bral s týdenním odstupem Mycomax (flukonazol) na předpis od doktora. Je prosím možné nasadit výplachy Oceniseptem - dezinfekci na bakterie a plísně? Četl jsem, že se používá úspěšně (kromě hypermanganu). Chtěl bych se balanitidy zbavit. Prosím o Vaši radu. Děkuji Vám.

Odpověď odborníka:

Zkuste oplachy v Chamomilla nebo balneum hermal pravidelně 2x denně. Doplňte to mazánim Canestenem třeba i opakovaně.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: