Přetrhnutý přední křížový vaz

Dobrý den, rád bych se zeptal na Váš názor zda jít na plastiku křížoveho vazu co nejdřív nebo jestli s tím mohu počkat. Na začátku srpna jsem si v zápase poranil vaz. Mám už na první týden v únoru zaplacenou dovolenou na snowboardu, tak mě zajímá zda operaci podstoupit před nebo po dovolené. Rád bych šel na vysokou školu s fyzickými přijímacimi zkouškami, které se konají v květnu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

U mladých lidí a sportovců se při nestabilitě kolenního kloubu s porušením předního zkříženého vazu má plastika vazu provést. Protože plastikovaný nový vaz potřebuje doléčení, rehabilitaci, přestavba a pooperační rekonvalescnce trvá až 9 měsíců je na místě mít pro toto období dostatek klidu k doléčení. S operací se nemusí spěchat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x