Příkrm u kojence

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na váš názor, zda mám dokrmovat svoji dceru UM. Zatím ji plně kojím a nejsem si jistá, jestli jí mléko stačí. Porodní váha 3840, při propuštění z nemocnice 3410, po týdnu byla váha 3 530, ve 2 týdnech 3750, ve 4 týdnech 4330 a nyní v 7 týdnech 4720. Dcera mi přijde poslední dobou často podrážděná, ale nevím, jestli to není tím, že má prdíky. Taky se asi před 2 týdny změnila stolice, zatímco dřív ji mívala cca 5 x denně, najednou má stolici třeba ob den, jednou neměla i tři dny. Jinak se stolice zdá v pořádku, barvy hořčice, větší množství, jen občas obsahuje takové jakoby tmavě zelené nitky, myslíte že to je v pořádku? Dnes měla stolici s hlenem. Zkoušela jsem jí dávat Nutrilon, ale přišlo mě, že jí po něm bylo ještě víc špatně. 2 dny po tom hodně křičela a už vůbec nemohla kakat. Po delším pláči se potom vykaká. Čůrá si myslím dostatečně, asi 0,3 l za den, zkoušela jsem vážit pleny. Jak si myslíte, že mám dále postupovat. Zkoušet něčím dokrmovat nebo nadále jen kojit? Jsem docela bezradná, děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, za poslední 3 týdny Vaše holčička přibrala 400g, což není málo. Pokud bude trend takovýto, zatím bych s dokrmem vyčkala. Plně kojené děti nemusí mít stolici každý den, jsou děti, které se vyprazdňují i 1x týdně. Pokud by se hlen ve stolici opakoval, bylo by dobré navštívit dětského lékaře a provést alespoň výtěry ze zadečku, aby holčička neměla nějakou střevní infekci. Pokud to byla ale pouze jednorázová záležitost, nemusíte se tím znepokojovat. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x