Problém s kolenem

Dobry den, pred 5ti mesici jsem si na lyzich podvrtla koleno. V nasledujicich tydnech mi byla doporucena artroskopie, jelikoz se stav nelepsil. Podezreni na praskly vnitrni meniskus artroskopie vyvratila, ale ukazal se natrhnuty predni zkriteny vaz. Chtela bych se zeptat na vas nazor pro dalsi postup, jelikoz nejsem aktivni sportovec a plastiky vazu se dost obavam, jake jsou dalsi moznosti? Je nadej, ze vaz sroste sam s podporou medikace a cviceni? Asi mesic pred artroskopii se koleno jiz chovalo dost stabilne a bezbolestne, jen jsem nemohla uplne propnout a skrcit do pordrepu. Dekuji za vas nazor a radu na dalsi lecebny postup (pokud mozno bez operace) S pozdravem Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud nejste výkonnostní sportovec plastika není vždy nutná. Doporučuje se dlouhodobá rehabilitace s posílením zadní svalové skupiny stehna a na rizikovou činnost nošení ortézy. Cvičení trvá cca půl roku po něm již koleno bývá stabilní

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Nebojte se ošetření kořenových kanálků, může vám zachránit zub
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Cukrovka může zapříčinit oční komplikace
Články: Cukrovka může zapříčinit oční komplikace
Pokud trpíte cukrovkou...
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: