Problemy

Dobry den, koncem listopadu jsem mel nahodny rizikovy styk pri kterem selhal kondom a po asi 14 dnech se u me objevili problemy se kteryma se bohuzel potikam dodnes a nemohu se jich nejak zbavit a zjistit co je toho pricina. Citim se od te doby tak nejak porad jak na chripku ci anginu a mononukleozu v jednom ( bolesti hlavy, navali horka ci zas zimnice, bolesti uzlin s nabehem, recividujici afty v puse a zanetem hrtanu, rymou a suchym kaslem. Nechaval jsem si delat po 90 dnech ( 3 mesice) na venerologii testy na HIV, Syfilis, Kapavku, Zloutenku B a C a chlamydie a vse vyslo negativni a pry je to urcite po teto dobe vse v poradku, ze kdyby neco tak to zjisti??? Je tomu tak po tech 3 mesicich?? Tedy nekde jsem cetl, ze treba ty chlamydie je nekdy problem odhalit?? A tak prave zatim tapu i muj praktik co by to mohlo zpusobovat, ale jak pisi, tak pred tim stykem jsem toto nemel.

Odpověď odborníka:

Milý Jaroslave, musíme věřit negativním zkouškám. Moje mnohaletá zkušenost však mně utvrzuje v tom, že mnohdy opravdu rizikový styk může vést i k psychickým problémům, kdy hovoříme o tzv. venerofobii. Věřte negativním testům, moc o tom už nepřemýšlejte. Když, tak si cca za půl roku nechte všechny testy zopakovat.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: