Prodloužená sedmidenní pauza

Dobrý den, asi jsem vinou průjmu na konci minulého cyklu nechtěně prodloužila sedmidenní pauzu (volala jsem gynekologovi a řekl mi, že "průjem to zas tak moc neovlivní, tak ať pokračuji podle obvyklého schématu a budu normálně chráněná", takže jsem dobrala plato (asi čtyři zbývající tablety), před tím jsem měla několik dní problémy s průjmem (většinou ve večerních hodinách a v noci, ale dvakrát mě to přepadlo i po ránu, kdy normálně užívám HA), udělala jsem pauzu a nyní již druhý den krvácím, nové plato začnu ve čtvrtek. Ale jsem ťoura a tak mi to nedalo.. hledala jsem na internernetu a k mému zděšení se většinou uvádí pravý opak, co se ovlivnění průjmem týká..A tak si nejsem jistá, kdy se budu moci opět na Lindynette 20 spolehnout? Na základě porady se svým lékařem jsem nenavázala druhé plato bez pauzy (jak jsem asi měla) a první den krvácení už také nestihnu, takže musím začít po běžné 7-denní pauze. Tento měsíc budu nebo nebudu chráněná (někde jsem četla, že po 14 dnech užíváneí, ale tuším, že spíš ne).. a po příštích 21 tabletách a pauze už to bude v pořádku? Mnohokrát děkuji za odpověď, mám v tom teď docela zmatek :( Jitka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jitko! Taky v tom mám docela zmatek. Chráněna budete první cyklus bez průjmů a zvracení, pokud tabletky užíváte déle a pravidelně. Jinak "průjem" se týká četnosti stolice (jde o opak zácpy), tedy "průjem ráno" je třeba 4 stolice ráno. Z hlediska účinnosti HAK je rozhodující, zda se tableta vstřebala a s tím nemusí mít konsistence stolice nic společného. V případě pochybností použijte vždy ještě doplňkovou kontracepci (např spermicid nebo kondom).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x