Prognoza mych potizi

dobry den chci se zeptat momentalne jsem po CT vysetreni bricha s kontrastni latkou v zile, po dlouhodobych potizich (od vanoc) krece nebo diskomfort bricha jako u zaludku smerem do praveho podzebri, svetle hneda kasovita stolice, nekdy stuzkovita, na CT mi byli zjisteny a dva divertikly na tlustem streve 2x08mm a dalsi znamky ulcerozni kolitidy, je mozny aby to byla ulcerozni kolitida kdyz mam priznaky spise jako by se zlucnikem myslim si to kuli te mastne stolici... jinak vysledky.... pankreas primerene velikosti a tvaru bez loziska, wirsung bez dilatace, zlucnik hladkeho tvaru a normalni velikosti bez lozisek, jatra normalni struktury a velikosti bez lozisek.... dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Vážený pane Martine, k diagnóze ulcerózní kolitidy rentgenový nález nepostačuje. Klinické obtíže mohou být nespecifické. Rozhodující by mělo být endoskopické vyšetření. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: