Proktologie

Mám velmi specifický problém. Po operaci hemoroidů před cca 10 lety se v konečníku vytvořilo cosi, co lékař nazval prstenec, poměrně úzký, což přináší závažné problémy při stolici (je-li jen trošku více tuhá, nejde samovolně ven). Souběžný problém ovšem je, že mám velmi výraznou obrannou reakci organismu na poranění, projevující se vytvářením velkých výrazných jizev, čili každý další operační zásah by mohl situaci ještě zhoršit. Po zkušenosti s jedním proktologem a jeho nejapnými poznámkami zdůrazňuji, že jsem vcelku konzervativní heterosexuál a jediný problém,který mi špatná průchodnost konečníku způsobuje, je skutečně pouze se stolicí! V podstatě bych potřeboval vědět, kam bych se mohl obrátit (preferoval bych privátního specialistu), neboť jednoduchá písemná odpověď podle mého názoru neexistuje. Děkuji!

Odpověď odborníka:

Vytváření zúžení v oblasti konečníku je vcelku vyjímečné, ale možné, většinou je za těmito potížemi drobná trhlinka nebo i další zánětlivý proces.Tím také dochází i ke zvýšení svalového napětí ve svěrači. Jedná se o citlivý problíém, který, ale by měl být vyřešitelnáý. Obraťe se pomocí internetu na stránky Nemocnice FN Bohunice v Brně, tam vám na dotaz odpoví a na proktologii budete podle mne vyšetřen tak jak má být.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: