Prosím o radu

dobry den,beru asi třičtvrte roku antidepresivum argofan 75 rano jednu tabletu,asi mesíc ve stolici pozoruju jako nahnedle lepivé šlemy-pak jsem zpozorovala i žluté kuličky ve stolici.polekalo me to a zašla jsem k dr ktery me poslal na kolonoskopii,před kolonoskopii jsem pila projímadlo-při kterem jsem mela opet 3kuličky-ktere jsem rozmazla a zjistila že ve vnitř je i bíly prašek-tím jsem došla k tomu,že to vypada na ten argofan-je možné že by byli tablety vyloučené ve stolici?jeden den jsem i k večeru zvracela a tabletu jako nabobtnalou jsem vyzvracela,v listopadu jsem byla i na gastru-tam také v pořadku,je to spravně...nebo to znamena nejaky problém v zažívaní

Odpověď odborníka:

Dobrý den, můžete trpět tzv. malabsorbčním syndromem, což jsou pacienti, kteří špatně metabolizují potravu, nicméně toto patří do kompetence kardiologa. co se týče argofanu, je pravda, že to je venlafaxin v kapslích, obsahující kuličky, o tomto, že by se nevstřebané vylučovali stolicí jsem nikdy neslyšel, ale možné je vše, pak bych doporučoval přejít na jiný druh antidepresiva, jsou antidepresiva (např citalopram) i v kapkách, možná by to byla vhodná cesta, poradte se s lékařem. s pozdravem MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: