Prosím o radu

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat před lety jsem prodělala chlamydie (pohlavní) před půl rokem testy pořád neg. Před cca 10.dni jsme byli v bazénu, poté mi začaly problémy jak při nastydnutí moč. cest (nucení na wc, bolest zad) nyní se k tomu přidalo řezání při domočení nasadila jsem Nocilin od lékaře...Můj dotaz je mohli by se chytnout chlamydie z bazénu?? kdy bych si mohla nechat udělat krevní testy na chl. od nakažení?? Kdy by bylo na testech vidět akutní onemocnění a konečná otázka jaké by to měli být hodnoty??? vím, že se z krve ukáže již prodělaná nemoc i před lety.. Moc děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přenos při návštěvě bazénu možný je. Nyní se ale vůbec nemusí jednat o chlamydiovou infekci. Pokud chcete nutně chlamydie vyloučit, stačí kultivační stěry, nemusíte jít na krevní testy. Akutní infekci by takové testy odhalili ve fázi aktivní nemoci. Hodnoty nelze nijak definovat, zde záleží na více faktorech, např. na tíži infekce atd.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: