Prosím poraďte

Dobrý den jsem po totální thyreoidektomii v roce 2007. Loni v lednu jsem byla předávkovaná Letroxem 150. Moje endo. se tehdy zachovala šíleně řekla mi že si za to můžu sama (nepochopila jsem) a že mám vysadit na jeden den a další den brát zase 150. Byl to děs zase bušení srdce třes pocit že omdlím. Až po té jsem se dozvěděla že když jsem endo. volala byla před dovolenou a tím to mě odpálkovala. Začala jsem chodit k doktoru na internu kam mě zahnalo bušení srdce. Už jsem u něj zůstala dávku jsme snížili na půl a pak postupně přidávali teď jsem na 125. Od té doby co jsem měla předávkování jsou ale mé nervy v ....! Doktor přidal vápník hořčík zinek vitam D. Celý rok bolest zad krční páteře vyskakování žeber blokády. 3 krát do roka na rehabilitaci po ní chvilkové zlepšení. Stres v práci od listopadu jsem na neschopence našli mě hraniční hodnoty chlamydii v krvi přeléčená Doxybene 200. Od té doby nebo vlastně pořád ranní třes záda bolí problémy se žaludkem stěhovavé bolesti po těle je mi zima atd. prostě hrůza. Moje poslední hodnoty S-volny T4 19.91 S_TSH 0.81 krev byla nabírána dopoledne to už jsem v sobě měla Letrox nevěděla jsem že mi budou brát krev. Ale pokaždý když mi krev berou tak je to odpoledne a tím pádem mám v sobě Letrox hodnoty jsou podobné. Internista mě poslal na psychiatrii že je hlubší problém ve mě možná jo to netvrdím mám teď perné období v práci propouští a pak ta zima fuj. Jsem nositelkou protilátky anti D. Neuroložka mě posílá na Emg kvůli tikům v oku pálení v hlavě škubáním ve svalech. Já jsem asi fakt už blázen :) máte aspoň nějakou radu?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, milá paní Andreo - vážím si Vaší důvěry. Psychický a tělesný stav člověka jsou v přímé souvislosti, některé molekuly, které "rozhodují" o naší náladě, zároveň vstupují do regulace imunity apod.. Proto si myslím, že není zapotřebí sebe sama "shazovat" prohlášením se za blázna. Dlouhodobý stres v práci potencovaný zdravotními obtížemi vede k uzavření bludného kruhu. Psychoterapie v kombinaci s aplikací protiúzkostných antidepresiv dokáže navodit rovnováhu v "hormonálních" hladinách a stabilizovat i tělesné funkce. Chce to jistě hodně trpělivosti s námi lékaři..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: