Protilátky

Dobrý večer,prosím Vás potřebovala bych se zeptat....Po porodu syna,jsem dostala první injekci protilátek.Potom jsem měla další 2 dostat již u svého gynekologa.Jenomže jsem měla hodně předčasný porod a s miminkem byly pořád problémy tak jsem na to úplně zapomněla a na ty další dvě injekce jsem už nebyla.Ani můj lékař si na to nevzpomněl.Máme v plánu další dítě a já si to uvědomila až teď.Můžou se ty protilátky aplikovat i po letech?(4roky)A taky jestli by to byl velký problém,kdybych už byla těhotná.Moc děkuji za odpověď s pozdravem Sekáčová

Odpověď odborníka:

Má se za to,že je nutno aplikovat anti D profylaxi do doporučených 72 hodin po porodu,když to nebylo možné je rozumné podat imunoglobulin i později až do 28 dnů po porodu, i když efekt nemusí být dostatečný Aplikace po 4 letech by smysl neměla. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: