Protilátky na plané neštovice

Dobrý den, jsem nyní ve 39. týdnu, minulý týden mi byl diagnostikován pásový opar, byla jsem 3 dny na infuzich ( Herpesin), nyní pokračuji v léčbě tabletami Zovirax (800 mg), ty mám do 24.3.Rada bych se zeptala, zda v případě porodu, bude mít novorozenec protilátky na plané neštovice, nebi zda v případě, že by onemocněla starší dcera je nutná izolace . A zda mohu začít kojit i v případě, že bych ještě brala antivirotika.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jitko. Léčba pásového oparu by neměla být delší než 7 dní, takže snad než porodíte, Zovirax doberete. Ale překážku v kojení bych neviděla. Novorozenec by měl mít protilátky, ale přesto bych velmi doporučila dceru izolovat, pokud by onemocněla. Nákaza novorozence od nemocného jedince nelze nikdy vyloučit. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: