Protilatky s-atpo

DObry den, som tehotna. v prvom trimestri mi namerali TSH 3,5 /OK/, ft4 14,17/OK/ a S-aTPO 79,95 - zvysene /hranica 5-34/. som v sledovani na endokrinologii. dalsie dva odbery ukazali TSH a ft4 v norme, protilatky sa nevysetrovali. Chcem sa opytat - je mozne, ze po porode /mam ist na kontrolu 3 mesiace po porode/ sa protilatky znizia a ochorenie stitnej zlazy nevznikne? alebo kedze sa protilatky tvoria, vedie to nezvratne k poskodeniu stitnej zlazy a skor ci neskor budem musiet brat hormony? dakujem pekne za odpoved zuzana

Odpověď odborníka:

Dobrý deň, tehotenstvo má tú moc niektoré choroby v tele spúšťat, ale niektoré tiež "vyliečiť". Na to, ako to dopadne u Vás má vpliv viac faktorov - stav ochorenia v rodine (tj genetika), prostredie, v ktorom žijete, miera stresu, ultrazvukový obraz štítnice, atď. Možnosť vymiznutia ochorenia aj jeho ďalšia progresia sú teda možné. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Nevěra: Smska? Líbání? Nebo sex?
Články: Nevěra: Smska? Líbání? Nebo sex?
Často se přeme, co vlastně...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolesti zad
Články: Bolesti zad
Alespoň jednou za život...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: