Průjem a bolest při vyprazdňování po operaci kýly

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně mého otce. Je mu 57 let, v srpnu mu byla operována kýla v jizvě po operaci slepého střeva (došlo to až k neprůchodnosti střev). Bohužel nastaly komplikace a rána se zanítila. Otec byl převezen na ARO do K. Varů, kde mu provedli revizi a zavedli mu nějaký speciální systém do rány - má tam jakoby prohlubeň v břiše - otevřenou, v ní jsou dreny. Otec dochází každý druhý den na převazy, občas mu pár stehů udělají a pár starých vytáhnou. Problém má ale otec při vyprazdňování. Má po operaci (již měsíc) stálý průjem a pociťuje bolest při vyprazdňování. Stále jen leží, když chce jít aspoň na chvíli ven, musí hned na záchod, takže kromě převazů, kam jezdí autem, pořád jen leží doma v posteli. Paní doktorka mu naordinovala endiaron. Zkoušeli jsme laktobacily, nějaké čípky, dubovou kůru a nic nepomáhá. Nenapadá Vás, co s tím průjmem dělat? Otec už je z toho zoufalý. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží na příčině průjmů, patrně po resekci střev, zkuste se zeptat na tablety Reasec. Laktobacily jsou v pořádku, na bolesti konečníku při častých stolicích můžete vyzkoušet např.pěnu Proktis M, taky by měl užívat Detralex . Endiaron má smysl, pokud je příčina průjmu infekční, v tom případě je nutno léčit infekci a Reasec by se dávat neměl.... záleží na příčině průjmu...Nejlépe se zeptat při převazu. Zdravím,kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: