Průjem a normalni stolice

Strašně často se mi střídá průjem a normální stolice, mívala jsem bolesti žaludku, které už ani tak často nejsou, minuli rok jsem byla na kolonoskopii a gastroskopii kde mi řekli že mám prekrvenou sliznici je to něco vážné? Měla jsem na to prášky na týden. Pak už nic. Rakovinu by mi poznali hned? Jsem teď těhotná a mivam často bolesti žaludku a střev občas. K tomu střídání prujmu a normální stolice. Je to spíše špatné trávení? Děkuji za odpověď, přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Pokud jste byla takto kompletně vyšetřena-předpokládám, že se provedla i laboratoř- nejspíše se bude jednat o tzv. syndrom dráždivého tračníku, velmi časté onemocnění, jedná se o nerovnováhu v nervovém zásobení střev-buďto je střevo příliš aktivní- projevuje se v podobě průjmů nebo opačně nebo je to kombinace předchozích. Léčba je symptomatická-léčíme symptomy-v případě potřeby analgetika, probiotika, léky proti průjmům, mnoho dělají i režimová opatření-prav. strava, dostatek tekutin a vlákniny a hlavně co nejvíce omezit stres. Na léčbě se domluvte s gastroenterologem.
Držím palce.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: