Průjem po letroxu

Pro potíže s menstruací jsem byla odeslána na endokrinologii.Zjištěna snížená funkce štítné žlázy.Byl mi napsán Euthyrox,po něm mě bolela štítná žláza,tak jsem ho nebrala.Po půl roce byla kontrola,hodnoty TSH 8,30,TH 4 je 13,95 a anti TPO 1,dostala jsem letrox 50 1x denně,ale po letroxu mám průjem,brala jsem ho 10dní a každý den to bylo horší,po vysazení je klid.Je nutné něco brát při těchto hodnotách.Děkuji za odpověd.Věra

Odpověď odborníka:

Milá Věro, nejsem si jistá, jestli správně dešifruji Váš dotaz - co je TH4? Asi tam mělo být fT4. Pokud to tak je, potom lze říci, že se jedná o subklinickou hypotyreózu, kdy hodnoty hormonu štítné žlázy tyroxinu jsou v normě, ale stoupá TSH. Pokud nemáte zvětšenou štítnou žlázu ani uzlíky v ní, dalo by se ještě nějakou dobu vyčkat, ale do tří měsíců bych krevní testy zkontrolovala a pokud bude porucha trvat (pravděpodobně bude), nasadila bych Euthyrox 50 s opatrností - např. první týden 1/2 tabletky obden a pomalu bych zvyšovala na běžné dávky. Určitě si zvyknete a nic Vás bolet nebude.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Roste vám pupík? Možná máte kýlu!
Články: Roste vám pupík? Možná máte kýlu!
Pupeční kýla se často...
Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Články: Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Přestože vysoký nitrooční...
Netrpíte alergickou vaskulitidou?
Články: Netrpíte alergickou vaskulitidou?
Jde o skupinu onemocnění...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: