Průjem po pilulce

Dobrý den, užívám hormonální antikoncepci Artizia. Tento měsíc jsem vynechala 7 denní pauzu a beru další plát. Beru jej 1. týden, ale 7. den jsem hodinu po užití tabletky měla průjem. Další den jsem měla s přítelem sex bez další ochrany. Večer jsem si opět vzala tabletku ve stejnou dobu, ale po ní jsem opět měla průjem. Průjem jsem si přivodila nezdravou stravou, to vím. Zajímá mě jestli je velké riziko toho, že jsem těhotná. Ke gynekologovi se dostanu nejdříve za 3 dny takže by už bylo pozdě na "pilulku po". Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že jste vynechala 7 denní pauzu, jste před otěhotněním chráněna i kdyby nedošlo k řádnému vstřebání obou tablet.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: