Psoriáza?

Dobrý den, mám revmatoidní artritidu s podezřením s vývojem do psoriatrické artritidy, jelikož se u mě projevila už několikrát nespecifická ložiska ve vlasech a mám artritidu DIP kloubů, což je příznačné právě pro PsA ne pro RA. Poslední dobou mám problémy s nehtem na ukazováčku, dělají se mi na něm žluté skvrny, je hrbolatý, láme se a na celé jedné straně je odchlípnutý z podkoží, jakoby od tamtud nikdy vůbec nevyrůstal - posílám foto. Může se jednat o psoriázu? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

O psoriasu by jít mohlo, doporučuji provést nejdříve mykologické odběry k vyloučení plísňové či kvasinkové infekce. Léčba psoriasy nehtů je velmi problematická., v poslední době se celkem osvědčuje lak Sililevo.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nový defibrilátor se nedotýká srdce. Přesto je dokáže spolehlivě hlídat
Infekce močových cest
Články: Infekce močových cest
Prochladnutí organismu může...
Cukrovka v roli protivníka při hojení ran
Články: Cukrovka v roli protivníka při hojení ran
Cukrovka trápí značnou část...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Krvácení do mozku. Jen rychlá a správná reakce zachrání život
Nádor ve střevě odhalí najisto pouze kolonoskopie
Články: Nádor ve střevě odhalí najisto pouze kolonoskopie
Lidé s nespecifickými...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
I obyčejná chřipka může vážně ohrozit srdce
Články: I obyčejná chřipka může vážně ohrozit srdce
Některé z onemocnění srdce...
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: