Psychická nemoc, ucpání cév nebo alzheimer?

Dobrý den, je mi 25 let a pracuji jako novinářka. Celý život mám problémy s pamětí, příp. soustředěním (nevím), ale poslední dobou se mi zdá, že se to zhoršuje. Často se musím ptát na to, co kdo říkal (což ale bude spíš roztržitostí nebo zabráním do práce), ale hlavně - v posleedním měsíci za mnou třeba přišla šéfová, že jsem podle ní byla na té a té akci a podávala jsem jí určité informace... ale já si to vůbec nepamatuju!!! Stalo se mi to tak 2x-3x. Nevím, jak si to mám vysvětlit. Buďto se šéfová spletla a říkal jí to někdo jiný (ale druhá kolegyně jí u poslední akce potvrdila, že mě slyšela taky), nebo se něco děje s mým mozkem. Před pár lety (nevím, kdy to bylo, tipuju tak před 2-3) jsem byla na EEG, jestli nemám epilepsii, ale nic mi nenašli. To by tam ale jistě našli i počínajícího Alzheimera, kdybych ho měla. Nebo mám vysoký cholesterol a ucpání cév? Před měsícem jsem byla na nějakém krevním testu (už si nepamatuju, na jakém, ale byl jednostranně zaměřený), a tam jsem prý měla všechno v normě. Kdyby mi tam našli cholesterol, to by mi řekli, ne? Kolikrát si třeba ani nepamatuju, jestli jsem si vzala prášek (beru momentálně už půl roku rášky na vaginálního streptokoka, teď mi dělají autovakcínu). Jak mám zjistit, co mi je? Mám zajít nejdřív za obvoďačkou, nebo jít rovnou do nemocnice? Bydlím kousek od Vojenské nemocnice na Praze 6, už jsem tam byla jednou na té neurologii (jak jsem se zmiňovala). V minulosti jsem také měla psychické problémy (chtěla jsem vědět, jestli mám depresi, ale psychiatrička mi nic nenašla-podle mě jsem prostě jen hysterická osobnost), nyní jsem začala kvůli zvládání vzteku docházet za psychologem. Žiju ve velkém stresu a jsem roztržitá, to by také mohlo být tím. Prosím o rychlou odpověď, mám vážně STRACH. Díky.

Odpověď odborníka:

Pokud žijete dlouhodobě ve stresu, tak vaše obtíže mohou souviset i s tím. Ale určitě by vás měl vyšetřit neurolog ( k vyloučení např. roztroušené sklerosy) i psychiatr. Ve Vojenské nemocnici je samozřejmě obojí. S hladinou cholesterolu by to souviset nemělo a jistě by vás o příp. zvýšené hladině lékař informoval. Alzheimerova nemoc se bohužel žádným vyšetřením zjistit nedá, ale u vás jistě o tuto chorobu nejde.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Rakovina prostaty: nenápadný zabiják českých mužů
Články: Rakovina prostaty: nenápadný zabiják českých mužů
Rakovina prostaty, plic a...
Máte bolesti při sexu? Nejste samy...
Články: Máte bolesti při sexu? Nejste samy...
Milování většinou bývá...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x