#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Psychika a bolest na hrudi n

Psychika Lucie 2.9.2018

Dobrý den,

pro úvod bych Vám se chtěla představit. Vlastním 2 koně, které mám doma a také stavíme (já plus přítel - nohama, rukama) rodinný dům, do kterého už se snad budeme brzy stěhovat. Bydlíme u přítelových rodičů, kde máme k dispozici jeden pokoj, ve kterém žijeme již 3 roky - celkem už je to na hlavu.

Chtěla bych Vás poprosit o Váš názor na mé zdravotní problémy. Vše začalo v březnu. Kdy jsem se v noci probudila z ničeho nic a hrozně mi bušelo srdce. Připadala jsem si, že mě každou chvíli klepne. Bylo to hrozné. Po té jsem se klepala jak ratlík a samozřejmě nemohla usnout. Druhý den jsem šla normálně do práce a po té k obvodnímu lékaři. Měla jsem strach. Lékař mi změřil tlak a udělal EKG. Křivka se mu nezdála a tak mě poslal do nemocnice na interní ambulanci na další vyšetření s podezřením na embolii. V nemocnici mi opět měřili tlak EKG a nabrali krev. Všechno vyšlo negativní. Pouze mi zjistili vrozenou vadu na srdci a to blokaci pravého ramínka, proto ta nestandardní křivka. Tam mi řekli, že na palpitace jsou ženy náchylnější a že to může být ze stresu. Já jsem docela nervák.

Bohužel o té doby to jde se mnou z kopce. Ještě ten večer když mi bušelo srdce, mě po té bolelo- píchalo u levé lopatky a také v levé části hrudníku a to v oblasti nad prsem. Od té doby mě to bolelo pořád, především při pohybu, ale bohužel také v leže, kdy jsem mohla spát pouze na zádech. Na boku ani na břiše mi to nešlo, protože mě bolela jakoby hrudní kost. Bolelo mě také na omak a to když jsem to zkoušela na omak, tak mě píchalo u té lopatky. Pak to začalo i na pravé straně, též hrudník plus lopatka. Od té doby vlastně strach, že mi něco je. V květnu už jsem to nevydržela a šla znovu k obvodnímu lékaři, kde jsem si nechala udělat preventivní prohlídku - vše v pořádku a když jsem si stěžovala na bolest hrudníku - kdy mě to vlastně bolelo do V - hrudní kost plus směrem ke klíčním kostem, tak mi řekli, že je to asi Titzuv syndrom a dali mi nějaké prášky na uvolnění svalstva - to nepomohlo, ale po čase mě to asi přestalo na 14 dní bolet. To jsem si myslela, že mám konečně vyhráno.

Jenže se to opět vrátilo a to ve větší intenzitě. Začal mě bolet celý hrudník, při sezení, při ležení, na omak mě bolely i mezižeberní svaly. Na konci června jsem se tedy objednala na ortopedii. Kdy jsem jim řekla, že mě bolí hrudní kost a tak mi řekli, že mám blokaci hrudní páteře a dali předpis na fyzioterapii na cviky. Objednala jsem se tedy na cvičení, kdy jsem dostala první termín v půlce srpna.

Jenže k bolesti hrudníku se přidala dále větší nervozita a napětí. Tak jsem vlastně přežívala ze dne na den. Pak se mi k tomu přidali další věci. Začalo mě mravenčení u prstů u nohou, nejdříve v pravé noze, také brnění v lýtkách, pak také mravenčení prstů u levé nohy, dále mi přišlo jako když se mi chvěje celé tělo, věšti intenzita byla v nohách a hrudníků. Někdy mi přišlo, že se z toho zblázním, tak jsem si vzala prášek Lexaurin, který jsem si nechala předepsat, protože jsem nemohla usnout, po tom co jsem měla problém s bušením srdce. Vzala jsem si z balení jen pár prášků, když už jsem to opravdu nemohla vydržet.

Dále jsem měla také bolení břicha pod hrudní kostí - asi žaludek. Chodila jsem často na velkou. A měla z toho také nervy. Protože místo, aby by bylo lépe, se mi dělalo hůř a hůř. Také jsem měla často plyny, kterými standardně netrpím také jsem hodně říhala - také mě to dříve netrápilo. Někdy v červenci jsem si došla jsem si opět k obvodnímu lékaři a řekla, že se mi k bolesti zad přidalo ještě brnění a mravenčení a bolesti břicha. Paní doktorka mi řekla, že je toho na mě už moc a že je to od bolesti zad, že vidí zdravého člověka. A tak jsem šla domů z nepořízenou.

Dalším co se přidalo jsou tiky ve svalech - jako má někdo tik pod okem, cukaly mě takto svaly v nohách, rukách a také jsem měla cukání celého těla. K brnění a mravenčení rukou se přidalo ještě brnění konečků prstů u levé ruky a také celková slabost levé ruky, slabost se dala také do nohou - především od lýtek dolů. Také mám takové rozmazané vidění, které si nejvíce uvědomuji, když jsem v práci, kde pracuji jako administrativní pracovnice. K tomuto všemu se přidala ještě bolest hlavy - nepřetržitě. Koupila jsem si pár doplňků stravy jako vápník, hořčík, zinek, qoenzym Q10 a L-tryptofan plus vitamín B6. Po tomto dopingu se symptomy zmírnily. Ale zůstala mi pořád ještě dosti citelná slabost v levé noze a také brnění a mravenčení. Absolvovala jsem také tu fyzioterapii, kdy se snažím cvičit každý den, hodně se zmírnila bolest hrudníku, bolest mezižeberních svalů. Ale přidalo se mi jakoby dřevěnění prstů u rukou.

A tak jsem to opět nevydržela a teď v srpnu zašla opět k obvodnímu lékaři a vše mu vyklopila. Hned mi řekl, že si myslí, že jsem to z nervů, že vidí rozsypanou mladou holku. Ale raději mi změřil tlak, poslechl mě - to bylo v pořádku a poslal opět na rozbor moč a krev. Za týden jsem si šla pro výsledky. Všechny výsledky vyšly v pořádku - řekl mi, že to poslal na všechno možný i na to, co nezná, i na boreliózu. Jenže já mám strach, abych neměla roztroušenou sklerózu - jsem mu řekla a on, že by bylo vidět v rozboru krve a že bych měla v životě něco změnit a já řekla, že nevím co a on že to vidí na úzkostnou poruchu, že bych měla možná navštívit psychologa.

Opravdu už jsem z toho všeho unavená. Mám strach, že jsem vážně nemocná. Už mě nic nebaví. Do domu vybíráme už vybavení a já se z toho nedokážu radovat. Už ani na koních nejezdím, jen se o ně starám - nemám na to sílu. Klidně vydržím celý den ležet a hodně spát. Ale při té svatbě to nejde. Takže ráno vstanu - tedy celá unavená a připadám si jako kdyby mě přejel parní válec a jdu do práce, kde se nedokážu moc soustředit. Celý den se těším na to, až bude večer a půjdu si zase lehnout a spát. To je vlastně jediný, kdy mi je dobře, když spím.

Chtěla bych se Vás zeptat, zda si také myslí, že jsem blázen a nebo bych mohla mít roztroušenou sklerózu - pozná se to z krve? nebo třeba jinou závažnou nemoc?

Předem děkuji za Váš čas.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé Brno

Dobrý den, souhlasím s Vaším praktickým lékařem, že je toho na Vás moc. Není tím ale ře...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, váš život je směsice stresů a velkého přetížení. Je naprosto přirozené, že ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Bolest v hrudi
Dobrý den, už několik let mě trápí bolest v hrudi....
Psychika
Dobry den.uz dlho ma trapi bolest na lavej strane hrudnika..je...
Psychika
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na následující -...
Psychika
Dobrý den, můj problém nastal náhle minulá rok v říjnu...
Bolest na hrudi
Dobry den chci se zeptat porad mě strašně bolí pod...
Bolesti na hrudi
Dobrý den. Chtěl bych se Vás optat na divni tupý tlak...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Psychika

Dobrý den. Je mi 13 let. Na začátek je nutno podotknout, že trpím hypochondrií....

Psychika

Dobrý den, dne 21.5. mi zemřel manžel( byli jsme spolu 54 let). Od ledna t.r....

Psychika

Dobry den, mam problem..docela uz velky protoze me to nici a nevim co s tim....

Psychika

Dobry den, prosim o radu postupneho snizovani leku rivotril 0,5 mg. Uzivam...

Psychika

Muz 32 let, prace v tovarne 3 smeny. Samotar. Bojim se zmen a novych veci. Uz...

Psychika dospívajícího

Dobrý den, prosím o informaci, jak vysvětlit 17letému dorostenci, že porušováním...

Psychika - obavy

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně možnosti kontrolovat vjemy, které se člověku...

Psychika - serotoninový syndrom

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli mohou člověku zůstat po serotoninovém syndromu...

Psychika 5 leté holčičky

Dobrý den, rada bych se zeptala na radu ohledně mojí dcery. Skoro denně chodí...

Psychika a asthma

Dobrý den, ráda bych se vás zeptala, jestli je možné, aby psychické potíže mohly...

Psychika a bolest zad

Dobrý den, mám vleklé problémy se zády. Moje zaměstnání je sedavé jen nárazově,...

Psychika a bolest žaludku

Dobrý den. Už delší dobu mě trápí stejné obtíže tupá a následně křečovitá bolest...

Psychika a bolesti zad

Dobrý den deset let se potýkám se svalovou disbalancí v oblasti zad pracovala...

Psychika a brnění

Dobrý den, včera jsem psala dotaz na paní rentgenoložku, a ráda bych se obrátila...

Psychika a covid-19

Dobrý den, nebylo mi doporučeno očkování kvůli psychice, aby se mi to nezhoršilo,...

Psychika a HAK

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s negativním vlivem antikoncepce...

Psychika a imunita

Dobrý den, mohu poprosit o konzultaci? Poslední rok prožívám hodně stresové...

Psychika a jiné potíže

Co vás trápí, jak dlouho problém trvá, berete nějaké léky, proběhlo již nějaké...

Psychika a jiné potíže

Dobrý den, poslední dobou se necítím ve své kůži, tak vám to zkusím co nejlépe...

Psychika a jiné potíže

Dobrý den, chci se zeptat zda můžu mít něco se slinivkou, už 2 měsíce trpím...

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#