Punkce kolene

Dobrý den, před měsícem jsem byla na artroskopii levého kolena a odstranili mi celý meniskus. Byly mi prováděny 3 punkce, vždy mi bylo odebráno cca. 20 ml, nyní když chodím na rehabilitace a snažím se pokrčit koleno, mám pocit, že je v kolenu ještě nějaká krev. Není toho tam zřejmě mnoho, protože to není na první pohled vidět, ale trochu mi to brání v pohybu. Chci se zeptat, jestli mám počkat, že to zmizí samo, a nebo jestli si mám dojít k lékaři. Předem děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Nevelké množství zbytkové krve v koleně má příznivý vliv na hojení defektu měkkých tkání kolena. Nesmí se jednat o výpotek, který brání pohybu nebo přispívá k zánětu. S další punkci bych nespěchal možná bude nutná dle stavu kolena, poradí podle nálezu a vyšetření váš ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Smrkáte i v létě? Stálá rýma může být projevem alergie
Senná rýma zabíjí sexuální život
Články: Senná rýma zabíjí sexuální život
Senná rýma není jen plný...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Cukrovka - Diabetes Mellitus
Články: Cukrovka - Diabetes Mellitus
Diabetes mellitus, cukrovka...
24 hodin s revmatoidní artritidou – 5 tipů na pomoc
Články: 24 hodin s revmatoidní artritidou – 5 tipů na pomoc
Pokud trpíte revmatoidní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: