Pupeční kýla

Dobrý den, je mi 39 let a týden mě bolí břichu pupku. Na ultrazvuku mi lékař zjistil drobnou umbilikální hernii, branka 5 mm, kýlní vak do 10 mm, obsahuje jenom tuk. Praktik mě posílá na chirurgii a doporučuje operovat, vzhledem k tomu, že pracuji jako pečovatelka a zvedám i těžké klienty. Ráda bych se Vás zeptala na Váš názor, jestli mám operaci podstoupit? Jak dlouhá by byla hospitalizace a následná PN, když vykonávám fyz. náročnější práci? V zaměst. by mi snad umožnili nebýt u těžkých ležících klientů. Bohužel kvůli finanční stránce si nemohu dovolit dlouho marodit. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ćím menší kýla, tím snadnější a rychlejší operace a menší pooperační šetřící období. Lze předpokládat, že nástup do zaměsatnání po 3 týdnech a plná zátěž po 6 ti týdnech. Záleží amozřejmě na metodě, kteroui chirurg použije. Operace je jistě na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: