Pupeční kýla

Zdravím. Mám dotaz ohledně mého otce. Je mu 55 let a asi měl už dvě operace pupeční i tříselné kýly. Má firmu s dopravním značením a tahá nějaké sloupky. Začalo ho bolet při námaze břicho, při kýchnutí. Řekl, že půjde k lékaři, už ho to bolelo dost. Je posera :) z lékařů, ale řekl mi, že kýlu lékař nenahmatal, že jí nemá vyhřezlou, tak dostal injekci a druhý den ještě jednu, nějaké kapky, že se to tím rozežene. Moc tomu nevěřím a mám starost. Dá se tak kýla rozehnat? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud by se jednalo o recidivu, tedy opakování, kýly tak kapky nemohou pomoci. Ale docela možné, že operovaná kýla je v pořádku a že se jedná o potíže vycházející ze zad , z pateře při zvedání břemene zvláště, když lékař novou kýlu nevyhmatal. Je třeba opakovaného vyšetření a zvedání těžkých břemen omezit nebo alespoň jejich váhu snížit, zvedat ve 2 osobách. Kontrolní vyšetření je ale nutné.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Neléčená žloutenka může skončit rakovinou
Články: Neléčená žloutenka může skončit rakovinou
Chronický zánět jater je...
Akutní zánět nehtového lůžka. Jak ho rozeznat a léčit?
Zeleným čaje proti rakovině: tentokrát opravdu?
Články: Zeleným čaje proti rakovině: tentokrát opravdu?
Lístky zeleného čaje jsou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Osm jednoduchých kroků k prevenci rakoviny
Články: Osm jednoduchých kroků k prevenci rakoviny
Přibližně třetině všech...
Parkinsonova choroba
Články: Parkinsonova choroba
Parkinsonova choroba je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: