Půst a hypotyreoza

Mám trochu netradiční dotaz a to, zda je vhodné při onemocnění štítné žlázy se postit (tzn do západu slunce nejíst a nepít). Léčím se se štítnou zlazou sedm let, je ve stabilizovaném stavu a po celou dobu beru Euthyrox 50,žádné problémy ani příznaky už nemám, cítím se dobře. Léky bych při půstu samozřejmě brala dal a to kazdy den před východem slunce. Chtěla bych znát vás názor, zda je půst pro mne bezpečný nebo bych nějak ohrozila své zdraví. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Myslím, že zdraví si nijak neohrozíte. Jedině by mohl nastat problém s tolerancí, či zvýšeným vstřebáváním Euthyroxu, kterému nebude stát v cestě žádná potrava.
Pokud se budete cítit dobře, vše by mělo být v pořádku.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x