Pusobeni viagri na orgasmus

Dobrý den. Mám problémy s erekci a s dosažením orgasmu a to díky antidepresivum, které užíván. Rad bych se zeptal, zda působí účinně Viagra i na dosazeni orgasmu nebo pouze na erekci. Děkuji za odpověď. Alex

Odpověď odborníka:

Viagra a ostatní léky z toho ranku (inhibitory fosfodiesterasy typ 5: tadalafil, vardenafil a zmíněný sildenafil - tedy kupř. Viagra jako první pak Cialis a celá řada dalších) vedou k rozšíření přívodných cév (arteriol, tepnék), a to nejen v penisu, ale i ve většině ostatních orgánů (proto má kupř. někdo ucpaný nos,případně nízký tlak) - zlepšují erekci, která je založena na výrazně zvýšeném přívodu krve zméněnými arteriolami. ostatně, sáhnete-li si na topořící nebo ztopořený penis, ucítíte tep, a to velmi zřetelně. Viagra tedy podpoří erekci. Vliv antidepresiva je nejistý, spíše bych ho vylučoval, ale výjimky jsou. Dosažení orgasmu, satisfakce ("udělat se,""výstříknout") antidepresiva skutečně vyvolávají, a to zejména antidepresiva modernější typu SSRI - citalopram, paroxetin, sertralin, fluoxetin, fluvoxamin, domnvám se, že jsou příčinou toho, že nemůžete dosáhnout orgasmu. Celý problém umocňuje i to, že deprese nebo/a úzkost erektilní funkci kazí, tedy ty důvody, jež k nasazení léku vedly, jsou někdy i za domněle nežádoucími účinky antidepresiv. POkud je to takhle, tedy musí problém do 3 - 6 týdnů vymizet. Nicméně jsou antidepresiva, jež erekci podporují (mirtazapin, trazodon) nebo nenarušují (moklobemid), firemní označení jsou kupř.: Mirzaten, Mirtazapin/Trittico//Aurorix, Apo-moclob. Někdy stačí na zvládnutí úzkostí/deprese samy, jindy v kombinaci s těmi léky, jež jsem zmiňoval výše - a jež nejspíše užíváte. Jsou schopna vykompensovat jejich nežádoucí účinky. Rozhodně bych nevynechal konsultaci u psychologa. Starost, jestli se mi postaví, jestli budu mít erekci může vést ke zbytečnému soustředění na ztopoření a tvrdost údu - a to tuto funkci spolehlivě kazí. Krajní a vzácnou příčinou je zvýšení prolaktinu, hormonu hypofýzy - podvěsku mozkového. Velmi zřídka až vzácně to antdepresiva mohou způsobit. Mluvte o tom se svým psychiatrem, pokud to nejde, tak psychiatra pravděpodobně změníte. Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x