Pylorostenóza

Dobrý den, vnučka prodělala ve 3 tydnech operaci pylorostenozy. V soucasne dobe jsou ji 3 roky a na ultrazvuku ze mezi pylorem a zlucnikem je zmnozeny tuk a vazivo. Zajimalo by me zda jde o srusty a jeli mozne je odstranit neinvazivni metodou. Vnucka jiz mela dve narkozy. Dekuji za odpov.Prosim i o kontakt, kde by se dal problem resit ( jen ne detskou nemocnici v brne).

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ilono. Omlouvám se za prodlevu, která byla způsobena špatným přirazením Vašeho dotazu. Primárně by jej měl řešit gastroenterolog. Navrhoval bych rodičům, aby se obrátili na pracoviště, kde byla operace provedena resp. kontaktovali dětského chirurga. Výsledek a navíc sonografický nemusí vypovídat o ničem jiném, než je vše vpořádku. Záleží na tom, jestli má anebo nemá vnučka klinické potíže. Ozřejmit případnou restenozu by mohlo i endoskopické vyšetření, ale to už je opravdu bez komplexní znalosti celého případu jen orientační úvaha. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x