Rakovina děložního čípku

Dobrý den, před 3 týdny jsem byla u svého gynekologa na prohlídce, nechal mi udělat cytologii a řekl ať si za 3 týdny zavolám. Po 3 týdnech mi sestřička oznámila, že prý kvůli zánětu nemůžou čípek otestovat a že musím na test znovu za půl roku, nic víc. Nejsem si vědoma žádného zánětu a pokud na něj přišli, neměl by s tím něco dělat? Obzvlášť když se u nás v rodině toto onemocnění vyskytuje a ne čekat půl roku na další testy? Moc děkuji za odpověď a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

dobrý den, zánět může být jen lokálně na čípku, sám většinou odezní.pokud by byly vyloženě nádorové buňky, byly by vidět.za půl roku je standartní postup.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: