Reakce na prášky lusopress

Pěkný den.Mám vysoký tlak, na který beru Ramipril Actavis 5 mg 1x ráno. Protože se mi tlak v odpoleních hodinách zase zvyšoval, předepsal mi lékař (v únoru letošního roku) 0,5 tablety Lussopressu po obědě. Tlak mám většinou v pořádku, ale tak po 1 hodině po vzetí Lusopressu mi zčervenají tváře, je mi horko a někdy se necítím moc dobře. Asi po 4-5hodinách to přejde a je mi dobře. Na letáku to sice píší. Chci se jenom zeptat, jestli se mi může něco stát, nebo bych měla jít za svým lékařem, aby mi předepsal jiné prášky. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Jde nejspíše o neškodnou, ale nepříjemnou reakci na Lusopress. Doporučuji Lusopress změnit za jiný lék, buď např. amlodipin (který bývá lépe tolerován), nebo za lék z jiné skupiny (např. diuretika). Nemusíte však mít obavy, zrudnutí a horkost v tvářích jsou známkami účinku léku a nejsou nebezpečné.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: