Redukce embryí

Dobrý den, jsem v 6. týdnu těhotenství a čekám dvojčata. z ekonomických důvodů si nemůžeme dvojčátka dovolit. Jedno dítě již domá mám. Chci se zeptat na redukci embryí, jak je to nebezpečné pro další vývoj jednoho plodu. Může to ovlivnit vývoj druhého plodu? Můžu po redukci embrya jít pak později na odběr plodové vody? Není to nebezpečné? Nebo je lepší jít na potrat a zkusit otěhotnět znovu. Děkuji Monika Kodesová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, redukce embryí s sebou rozhodně nese vyšší riziko i pro zvývající embryo. Jedná se jednak o samovolný potrat, tak i o rizikovější průběh těhotenství. Odběhu plodové vody by v zásadě nic vadit nemělo, přesto tam je znovu vyšší riziko komplikací.. Doporučil bych celou věc probrat s ošetřujícím gynekologem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: