Ribomunyl a atopicky ekzem

Dobry den, moj dvojrocny syn dostal na podporu imunity Ribomunyl. Syn je aj atopik, avsak, ked ma z jedalneho listka vysadene potraviny, na ktore je podla krvnych testov na IgE alergicky, tak je uplne cisty. Po zacati uzivania lieku sa mu ekzem velmi zhorsil a tiez sa mu na tvaricke zacali robit cervenbe bodky, ktore vyzeraju ako pigmentove alebo popraskane cievky. Toto vsetko zacalo po uzivani lieku. Moze podla Vasho nazoru zhorsenie jeho koznych problemov suvisiet s Ribomunylom alebo je to nahoda? Stretli ste sa s niecim podobnym pocas Vasej praxe? Dakujem pekne!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u mých pacientů se po užívání Ribomunilu podobná reakce na lék neobjevila, snášejí ho velmi dobře a i účinnost na snížení frekvence respiračních infektů je dobrá. Pokud opravdu zhoršení ekzému začalo v souvislosti s užívání léku, tak bych ho zkusil vysadit cca po 14 dnech znovu léčbu nasadit. Určitě by o této reakci na lék měl vědět lékař, který léčbu synovi indikoval.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: