Riziko

Pane doktore. Chtěla jsem se zeptat, zda mám nějaké riziko dostat srdeční onemocnění (ICHS, angina pectoris, infarkt) i v mladém věku (popřípadě kolem 30, ale i teď).Mám 21 let tlak mám většinou nižší kolem 100-130/70, celkový chol 4,00mmol/l HDL 0,92 LDL 2,13 glukozu 4.1mmol/l a triglyceridy 2.09mmol/l, v blízké rodině netrpí nikdo srdečním onemocněním. Mám málo pohybu a jsem obézní BMI mám asi 31. Popřípadě jak často je vhodné provádět odběry. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vaše vyšetření jsou v normě. Jde ještě o rodinnou zátěž, pokud vaši rodiče nemají problém se srdce, tak vaše riziko je nízké. Obezita a nedostatek pohybu jsou také rizikové faktory, ale samy o sobě nejsou významná. Bylo by dobré zvýšit pohyb a zredukovat hmotnost, budete se cítit lépe.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: