Riziko infekce po lumbální punkci

Dnes dopoledne jsem byl na ambulantní lumbální punkci. Teď už je večer a jsem doma. Proběhla celkem v pohodě ale teď mám strach z toho abych do vpichu nedostal nějakou infekci. Mám ho sice zalepený čtvercovým obvazem ale i tak mám strach se někde opřít. Teď to bude znít blbě ale byl jsem třeba na záchodě s velkou potřebou a z mísy mi šplouchlo na záda a já si říkám abych do toho ještě nechytl třeba zánět. Mám to brát tak vážně nebo mám tyhle starosti vypustit z hlavy? Děkuji

Odpověď odborníka:

Karle, pokud máte místo vpichu kryté sterilním čtvercem, tak můžete být klidný, riziko vniknutí infekce po výkonu je opravdu zanedbatelné. Můžete jít v klidu spát. Přeji Vám dobrou noc.

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: