Riziko otěhotnění v týdnu, kdy evru nemám nalepenou

Dobrý den, náplasti EVRA už používám delší dobu a vyhovuje mi.. ale od začátku přemýšlím nad dvěmi věcmi. 1) Ten týden, co náplast NEMÁM, ještě se nedostavila menstruace a s přítelem spolu spíme, je nějaké větší riziko otěhotnění, když nepoužíváme žádnou jinou ochranu a on se ,,udělá do mě"?! 2) To samé po menstruaci.. když mi skončí měsíčky a já si nalepím novou náplast, tak musím ještě nějakou dobu počkat, aby nedošlo k otěhotnění (případně, jak dlouho)?! Předem děkuju za odpověď :)..!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Evra vás chrání při správném užívání stejně jako ostatní hormonální antikoncepce. To znamená, že jste chráněná v době kdy náplast nosíte, tak i v době, kdy máte pauzu a náplast nenosíte. Při dlouhodobém užívání jste prakticky chráněna neustále.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Gynekologické operace mohou být příčinou řídnutí kostí
Články: Gynekologické operace mohou být příčinou řídnutí kostí
Osteoporózou a komplikacemi...
I mráz může poranit kůži
Články: I mráz může poranit kůži
Mráz dokáže kromě krásných...
Bronchitida (zánět průdušek)
Články: Bronchitida (zánět průdušek)
Pod pojmem bronchitida se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x