Riziko trombózy

Dobrý den, před deseti měsíci jsem měla úraz, při pádu jsem si zlomila levou nohu v kotníku. Zlomenina byla komplikovaná, musela jsem hned na operaci, kdy mi z obou stran dali šrouby, které tam doposud mám a odstranění bude asi za rok. V nemocnici jsem brala léky na ředění krve a pak ještě po celou dobu, kdy jsem měla sádru (asi 2 měsíce) warfarin, který byl poté vysazen. Můj dotaz (nebo několik dotazů) se týká možnosti trombozy. V kotníku mám pořád ještě trochu otok, kterého se mi nedaří zbavit, i když s nohou cvičím, masíruju ji apod. Občas mě také trochu pobolívá lítko, nebo zadní část stehna. Není to vůbec silná bolest, jen opravdu slabá, ale vím o tom. A není to trvající, ale spíš občasné jakoby píchnutí, které trvá kratší či delší dobu. Chtěla bych se zeptat, zda by to mohlo být kvůli tromboze? Je možné, aby se mi vytvořila i po takto delší době po úrazu? A může s tím i nějak souviset ten otok? Jsem momentálně doma na rodičovské dovolené, takže pohyb celkem mám, chodíme se synem na procházky apod, ale mám nadváhu. Předem moc děkuji a jsem s pozdravem Barbora

Odpověď odborníka:

Dobrý den, trombóza se může vytvořit nejen po úrazu. Nejčasteji se mohou tvořit na dolních končetinách. Projevují se bolestí, otokem a "ztepláním" v místě trombózy. Přesto je ale možné, že Vaše bolesti jsou způsobeny spíše svalovou námahou. Doporučoval bych proto návštevu lékaře, které zhodnotí Vaše riziko trombózy a navrhne další postup.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: