Riziko u antikoncepce mirelle

Dobrý den, před rokem a půl jsem vysadila antikoncepci Yaz. Od té doby mám dost problémy s cyklem a nepravidelným krvácením i mimo cyklus. Nyní bych ji chtěla opět nasadit a vzhledem k věku (37 let) mě zaujala Mirelle. Mám obavy z trombozy a jiných rizikových faktorů, i když v rodině není. Má doktorka mi řekla, že u této antikoncepce je velice rizikový právě ve vztahu k trombozám hormon gestodenum. Myslela jsem, že naopak tato antikoncepce by byla nejvhodnější, momentálně v tom mám zmatek. Uvažovala jsem o Mirelle, a nyní nevím, zda riskovat. Na druhou stranu velmi časté krvácení a špinění bych chtěla řešit. Prosím o Váš názor. Děkuji mnohokrát

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Mirelle lze považovat pro Vás za vhodný antikoncepční preparát. Rizikový ve vztahu k tromboze není gestogen, tedy gestagenní hormon, ale estrogen (ethinylestradiol). Právě dávka estrogenu je však v přípravku Mirelle velmi nízká.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: