Roštěp scrota, mikropenis

Dobrý den, celé těhotenství jsem měla problém s tím, že ze začátku nemohli u malého identifikovat pohlaví. Jak prcek rostl a zároveň po odběru plodové vody mi na genetice sdělili, že malý bude mít s největší pravděpodobností mikropenis a hypospadii. Po amniocentéze byl zjištěn karyotyp 46xy. Když se malý narodil bylo mi řečeno,že má naznačenou hypospadii, ale mocí celistvým proudem, rozštěp scrota a v obou polovinách přítomno varle. Poté jsme byli na kontrole na dětské urologii a pan doktor objektivně konstatoval menší penis, meatus ve vrcholu glandu, volný, synechie předkožky, není jasná chorda penisu, scrotum rozštěpené s oddělenými polovinami, varlata v šourku normální velikosti. A jeho resumé bylo rozštěp scrota, mikropenis a karyotyp xy. Vezmu-li to z mého laitského pohledu řekla bych, že je penis z poloviny přichycen k rozštěpenému scrotu. Když jsem se o daném problému snažila více informovat moc informací jsem nenašla avšak z těch málo informací jsem pochopila, že malý bude mít tzv. HYPOSPADII BEZ HYPOSPADIE. Chtěla jsem se Vás zeptat jak je možné tento problém u syna řešit, abych předešla případným psychickým problémům školkou počínaje a školou konče a ten malý človíček měl v dospělosti šanci na normální sexuální život? Dá-li se tento problém nějakým způsobem řešit v jakém věku? Synovi je v současnosti 10 měsíců Předem děkuji za jakoukoli odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v tomto případě to bude chtít určitě plastiku genitálu. Bylo by vhodné konzultovat problém s dětským urologem. Operace se provádí obvykle kolem toho jednoho roku věku, ale záleží na pracovišti.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: