Rovamycin

Dobrý den, Pane doktore, mám již od středy zánět krčních mandlí a od čtvrtka předepsaný Rovamycin(kvůli mé alergii na penicilin), který ovšem ani po čtyčech dnech nezabírá. Spíš naopak, můj stav se horší, uzliny mám zduřenější, navíc přibyl i kašel. rýma a v noci se mi vrací horečka. Chci se dotázat - je to normální a mám počkat až lék doopravdy zabere, nebo se mám opět dostavit k lékači, aby stanovil alternativní léčbu? P.S.: Je možné užívat analgetika (Paralen) s tímto druhem antibiotik? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léky typu Paralen samozřejmě můžete užívat spolu s antibiotiky. K Vašemu prvnímu dotazu: Antibiotika by měla začít účinkovat zhruba do 48 hodin. Pokud ani po 4 dnech nepozorujete zlepšení, bylo by jistě lepší vydat se na kontrolu k lékaři, obzvlášť trvají-li horečky. Možností je i infekční mononukleóza, což se dá poměrně snadno zjistit odběrem krve.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: