Rs a očkování

Dobrý den,je velmi vysoce pravděpodobné, že mám roztroušenou sklerozu. Před rokem jsem se nechala očkovat proti hepatitidě B. Dále jsem očkovaná jen klasicky (jako dítě). Může mít toto očkování nějaký negativní dopad na účinek léků, které se při RS podávají a které mě bohužel čekají? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, moc asi nerozumím otázce - očkování nebude mít žádný vliv na účinek léků, které budete dostávat. Při léčbě RS budete muset veškerá očkování potom konzultovat s lékaři, RS je autoimunitní onemocnění, kdy je imunitní systém nastartovaný a hodně vybuzený a nebylo by moc moudré jej provokovat očkováním. Očkování (veškeré) se obecně dovoluje JEN po poradě s lékařem /neurologem/ a pouze v období klidu nemoci (remise). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: