Rupturalcm,lca et lcp traumatica genus l.sin

provedena operace před 3 měsíci:artroskop. tonizace LCA,LCP,sutura LCM, resekce plik. jsem sportovec posiluji intanzivně.Co tenis, lyžování?Mám ortézu donjoy ammor CI mám ji stále používat ?nezvykne si koleno na oporu příliš?Jak dlouho je nutné při sportu koleno chránit optézou?pooperační průběh bez komplikací, koleno nyní jen mírný otok pří námaze , povolání stomatolog. Děkuji zdeňka

Odpověď odborníka:

Koleno je třeba chránit ortézou jen při namahavých činnostech a to je v podstatě krátkou dobu asu 3 měsíce. Za namahavou činnost považuji na příklad fotbal. Všechny pohyby při kterých dochází k rotacím kolena. Jinak rehabilitace příliš ortézy ráda nemá, skutečně v některých případech vedou k oslabovaní svalů a vazlů Podle toho co píšet by vaše koleno mělo být v podstatě do 6-8 týdnů po operaci zcela v pořádku

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: