Sarkoidóza

Dobrý den, po spoustě vyšetření mi lékaři zjistili sarkoidózu III. stupně, generalizovanou lymfadenopatii a diseminace plicních ložisek oboustranně. Začala jsem se léčit Prednisonem, 40mg denně. Myslíte si, že bych měla nárok na invalidní důchod? Dále se léčím na divertikulitidu střev, dočetla jsem se, že Prednison zrovna na tuto nemoc není moc vhodný. Děkuji mnohokrát za odpověd. L

Odpověď odborníka:

Dobrý den, sarkoidosa je onemocnění, které se léči kortikosteroidy, takže i když máte divertikulosu, tak je nyní tato léčba pro Vás důležitá. Jak se bude vyvíjet dále se nedá předpovědět. u některých pacientů i zcela vymizí a dochází pak na preventivní prohlídky. Bohužel tedy nelze usoudit zda-li v budoucnu budete mít nárok na invalidní důchod. Nálezy potom posuzuje revizní lékař, který posoudí zda-li tento nárok vzniká.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: