Sex

Jsem po rizikovem styku 17 dnu. Rad bych se Vas zeptal na dve veci. 1) v jake intenzite se projevuje provotni HIV infekce. Mam na mysli bolest v krku (je narazove jeden/dva dny, nebo dele trvajici). To stejne poceni (jde pouze o narazove zachvevy nebo dele trvajici stav)? Muze byt poceni be teploty? 2) procital jsem ruzna fora a odpovedi odborniku ( 2 - 3 mesice doba pro spolehlivy test). Nicmene by me zajimalo co si myslete o testech P24 18ty den. (samozrejme nejde o vylouceni, spise potvrzeni pritomnosti kapsle viru). Dekuji Vam. Omlouvam se za tento dotaz, ale stres a uzkost je obrovska.

Odpověď odborníka:

Je dobré že máte strach-příště budete jistě opatrnější.Domnívám se,že vaše obtíže jsou spíše způsobeny stresem: škrábání v krku či ztížené polykání by mělo trvat déle,alespoń týden,pocení v návalech,opakovaně,horečka být nemusí. Na validní krevní testy je skutečně brzy, jiné bych nedoporučovala jako spolehlivé.Setrvejte v klidu,nyní nic jiného pro ovlivnění udělat nemůžete než nestresovat se,nepřepínat se fyzicky do maxima-tedy relaxace a též zdravá výživa.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: