Šikmé postavení pánve

Dobrý den,ráda bych se zeptala na šikmé postavení pánve snížení vlevo.Prošla jsem RHB kvůli dysbalanci svalů,statiky a dynamiky páteře.Páteř a bolesti se srovnaly cvičením,ale pravá kyčel mě stále bolí.Ne pořád,ale když začne trvá to několik dní.Naposledy mě začala bolet po vytření schodiště.Chtěla jsem se zeptat jaké vyšetření bych měla podstoupit.Šikmou pánev mi zjistili zatím jen pohledem.Bolesti jsou kolem celé pánve až k tříslu a často i přes stehno až ke koleni.Na neurologii jsem již byla,vše v pořádku.Moc děkuji s pozdravem PT

Odpověď odborníka:

Stav vyžaduje řádné ortopedické vyšetření včetně rtg snímku bederní pateře, pánve včetně kýčelních kloubů. Je třeba pečlivě změřit i délku končetin, v případě nestejné délky použít korekční podpatek. Může se jednat i o změny kýčle z mládí, změnu osy krčku kosti stehenní, hlavice kosti stehenní, případně i počínající i třeba nepokročilou artrozu. Podle všech výsledků potom léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Články: Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Plicní nádory jsou smutným...
Zase horečka? Zbavte se jí pomocí homeopatik
Články: Zase horečka? Zbavte se jí pomocí homeopatik
Horečka není nemoc, ale...
Angina pectoris
Články: Angina pectoris
Angina pectoris je označení...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Crohnova choroba: braňte se nedostatku vitamínů!
Články: Crohnova choroba: braňte se nedostatku vitamínů!
Následkem poškození...
Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Články: Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Srdeční onemocnění jsou...
Očkování proti klíšťové encefalitidě
Články: Očkování proti klíšťové encefalitidě
Ideálním způsobem prevence...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Roupy
Články: Roupy
Roupy, oxyuriáza neboli...
Otěhotnění po antikoncepci může i nemusí být problém
Články: Otěhotnění po antikoncepci může i nemusí být problém
Patříte mezi ženy, které...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: