Šilhání

Dobrý den.Mému synovi je 16 měsíců.Když mu bylo půl roku,tak jsme navštívili oční(šilhal).Diagnóza zněla: falešné šilhání.Bylo nám doporučeno,jestli se to zhorší přijít za půl roku na kontrolu.Jinak ve dvou letech dítěte.Nezhoršilo se to,ale stále pozoruji,že levé očičko víc ujíždí.Když kouká přímo má očička krásně rovně.Přiložím foto a ráda bych Vás poprosila o názor zda nevyhledat lékaře raději už ted´.Děkuji moc.Lucka

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lucie! Takhle podle fotografie se domnívám, že se opravdu jedná jen o tzv. pseudostrabismus neboli široký kořen nosu" nebo jak píšete "falešné šilhání". Ale vy znáte svého synka nejlépe a pokud se vám zdá, že mu levé očičko občas ujíždí, bude nejlépe pro jistotu navštívit očního lékaře už nyní. Zanedbaná oční vada může mít pro další život nepříjemné následky. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x