Šílenost

Dobrý den, už od prvního měsíce po porodu mám takový jistý problém. Nevěřím svýmu příteli, kolikrát jsem psala z jeho Emailu jeho bývalým přítelkyním hnusné zprávy, šíleně žárlím a bojím se že o něj příjdu. Moje psychiatrička tvrdí, že trpím poporodní depresí smíchanou s laktační psychozou čo co to je, nevíte jak dlouho budu taková hnusná vůči svému okolí a budu pořád obvinovat svého přítele?? Už mě to nebaví, ničim život nejen sobě ale i jemu, vadí mi to, moc si vyčítám, co mu dělám a jak mu ničím reputaci u ostatních, jemu to prý nevadí ale mě to druhý den dojde a moc mi to vadí, nikdy si ve vzteku neuvědomim co dělám :( Děkuji

Odpověď odborníka:

Myslím, že váš stav je ovlivněný jak aktuálním poporodní citlivostí, tak i osobnostními rysy. O svého partnera přijdete opravdu mnohem rychleji, pokud ho budete "stíhat" a kontrolovat. Má vás jistě rád, a toto vaše chování ho znejisťuje. Je třeba odstranit příčiny vašeho podezírání a strachu. S tím vám může pomoci psycholog -psychoterapeut, najděte si někoho ve vašem okolí a objednejte se k němu. Mějte ráda sebe a své dítě, ostatní přijde samo.

Mgr. Diana Valečková
Mgr. Diana Valečková

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Privátní psychologická a terapeutická praxe

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: