Silný kašel a otoky

Mám problém s kašlem(měsíc), který někdy je i 5minut a nepřestává. Kašel je suchý. V noci hodně kašlu a špatně spím. Před navštívením doktorky jsem brala prášky stoptusin, paralen, pruduškový čaj, lipový čaj, citron, Mucosolvan. Doktorka mi dala antibiotika - Augmentin 625 a codein a po týdnu když jsem ji řekla, že kašel je stejný, tak řekla že to bude trvat déle a žádné léky mi nedala. Jen řekla že na průduškách podle poslechu už nic nemám. Včera jsem zničehonic otekla (oči, obličej). Otok neustupuje a už i špatně přes otok vidím. Jsem diabetička, která se léčí(beru inzulín). Cukr mi zničehonic klesl 4,5 až 9, dříve (3.měsice kontrola diabet. amb.)jsem měla kolem 20. Kašel je stejně silný ,ale pořád nic nevykašlávám.

Odpověď odborníka:

Miroslavo, určitě bych doporučila rentgen plic, nechte si také zkontrolovat krevní rozbory (sedimentace, krevní obraz, CRP), podle kterých se pozná aktivita případného zánětu. Dále může být kašel způsoben některými léky (např. na vysoký krevní tlak). Stran otoku by se mohlo jednat o alergickou reakci na antibiotika, nutno navštívit lékaře.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x