Sinus pilonidalis

Je mi 16 let a v červnu tohoto roku se mi udělal pilonidalni sinus. Na chirurgii to nařízli a vyčistili. Měl sem mít operaci v červenci ale onemocněl jsem a tak se to odložilo. Operaci bych měl mít v říjnu ale zjistil jsem že se mi udělal nový sinus kousek níž než byl ten předešli. Zatím to není v pokročilém stadiu a tak se ptám jakým způsobem to mužů udržet do operace bez zánětu ? A jak mužů předejít jeho zvětšování ? Můžu používat mast Ichtoxyl nebo je na to nějaký lepší přípravek ? Děkuji za odpověď .

Odpověď odborníka:

Pilonidální sinus je většinou daný vnitřní infekci tedy masti zevně příliš nepomáhají, je třeba hygiena, sprchovat, oholit tuto oblast, vymačkat vše co ze sinu teče a zajít na chir. ambulanci dle spádu na kontrolu. Operace by měla být spíše v klidovém stadiu.

MUDr. Tomáš Mašek
MUDr. Tomáš Mašek

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Liecba retinoidmy alebo Humirou | Od: martin1986 | 21.9.2015 01:12
Dobry den, chcel by som sa opytat, ci je mozne
pociatocne stadium sinus pilonidalis liecit
retinoidmy /napr. Roaccutane/ alebo ci by bola
mozna aj biologicka liecba Humirou.
Pravdepodobne mam recidivu SP. Nie som si ale
isty, pretoze podobne cysty resp. vacsie vyrazky
sa mi tvoria aj v podpazusi, na krku a chrbte.
Podstatne je ale pre mna vyhnut sa radikalnemu
operacnemu zakroku. Bola by mozna aj takato
cesta liecby? Vopred dakujem za vas nazor
reagovat
re:Liecba retinoidmy alebo Humirou | Od: uLékaře.cz | 21.9.2015 11:06
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: