Skleroticka ložiska

Chtěla jsem se zeptat při Ct ledvin mi bylo náhodně zjištěno dva okrsky zvýšené sklerotizace, 10 a 5 mm v lopatě kosti kyčelní v blízkosti Si kloubu s popisem kostní infarkt s otazníkem a doporučenou kontrolou za dva měsíce.... Mam strach, zda nejde o nádor.... A ještě jeden dotaz jsem léčebná Prednisonem, může to mít na ten nález nějaký vliv....? Dekuju moc za odpověď...

Odpověď odborníka:

Prednison nález jistě nezpůsobil.
Nález na rtg může být stará změna kosti po případném dřívějším úrazu s drobným krevním výronem.
Pravdou je, že o stavu jistě může informovat histologické , tedy mikroskopické ,vyšetření kosti, což jistě nepřipadá v úvahu.
Je na místě vámi zmíněný postup, že nález se sleduje a pokud se nemění je obrazem dřívějšího stavu.
Domluvíte se se svým ortopedem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x