Slepé střevo

Dobrý den, už nějakou dobu mě pobolívá v podbřišku a teď spíše na pravo od pupku cítím píchání občasné. Na gynekologii je prý vše v pořádku. Dnes jsem byla u svého praktického lékaře, který mi pohmatem vyšetřil břicho a vzal krev. Krev je prý v naporstém pořádku a zítra se dozvím ještě rozbor moči. Jen bych se chtěla zeptat, zda se může jednat o slepé střevo i když v krvy žádný zánět nebyl poznán? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Kombinace klinického a laboratorního nálezu je pro diagnosu případného zánětu střeva nejdůležitější. Dnes už se standartně provádí před operací i ultrazvukové vyšetření podbříšku. Nutno, ale říci, že potíže, bolest v podbříšku jsou zapříčiněny dalšími možnými diagnosami. Akademik Jirásek, nejznámnější chirurg minulosti napočítal jako příčiny bolestí v pravém podbříšku 54 diagnoz.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: